Huisdieren en CBD olie

July 19, 2018

We weten nu inmiddels dat CBD- producten bij de mens bij veel verschillende

 

klachten een positieve werking kan hebben. Zou uw huisdier daar ook iets aan kunnen hebben? En hoeveel mag hij dan gebruiken?
Net als mensen kunnen ook huisdieren last hebben van angststoornissen. Dit kunnen reële angsten zijn. Een angst voor beangstigende situaties is natuurlijk heel normaal. Maar wat als uw hond zich voor iedereen verstopt of bij elk geluid begint te blaffen? Dat kan zijn ontstaan door reacties, geleerd in het verleden die nu gewoonte zijn geworden. Mensen kunnen last van fobieën hebben, waardoor ze bepaalde situaties vermijden. Zo kunnen ook honden een fobie ontwikkelen voor vuurwerk of onweer. Het ene ras heeft er sneller last van dan het andere. Hennepproducten met CBD kunnen helpen om angst bij honden te verminderen.

 

 

Bij honden en katten wordt CBD gebruikt bij allerlei verschillende klachten. Soms als aanvulling op reguliere medicijnen zoals antibiotica. Het kan onder andere pijn en angst verminderen, zodat uw huisdier weer lekker van zijn leven kan genieten en zich niet hoeft terug te trekken in een hoekje vanwege de pijn.
 

 

 

 

Niet alleen honden en katten gebruiken CBD, ook paarden hebben er baat bij. Zowel bij angstige en onrust als wanneer ze aandoeningen hebbenwaarbij ontstekingsprocessen een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan gewrichtsontstekingen.
En de inzetbaarheid van CBD bij dieren is nog veel groter. Naast angst en fobieën wordt het gebruikt bij kanker, spijsverteringsproblemen en misselijkheid, epilepsie, gewrichts- en bewegingsklachten, pijn, ontstekingen en allergieën. Zelfs bij algemene ouderdomsklachten en voor het algemeen welbevinden kan CBD worden ingezet.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten