Eerste Nederlandse CBD-bier deze maand op de markt

March 3, 2018

Het eerste CBD-olie geïnfuseerd biertje van eigen bodem is een feit. Deze maand brengt Herbert Capelle, voormalig brouwerij manager bij Homeland Brewery, het biertje op de markt. 

Herb’s Hopped & Hemped ‘The Original CBD Ale’, of in het kort CBD Ale, wordt gebrouwen met hop en op smaak gebracht met hennep. Het bier zal verkrijgbaar zijn in flessen van 750 milliliter. Stoned zul je er niet van worden. ‘De geselecteerde planten hebben geen psychoactieve werking, het THC gehalte wordt gecontroleerd en is zeer laag tot nul.’, aldus de brouwer.

 

Medicinaal bier

Het speciaalbiertje heeft de goede, medicinale eigenschappen van CBD-olie, dankzij de aanwezigheid van cannabidiol. Verder is het donkerkleurig bier van gemiddelde gisting.  Het wordt gebrouwen met een blend van moutsoorten en op smaak gebracht met geselecteerde Engelse hopplanten en Europese hennep.

Het bier wordt in beperkte oplage gebrouwen bij Homeland Brewery en enkele andere brouwerijen. Momenteel loopt er een pre-sale via de website waarmee de eerste dozen met een korting van 33.3% gekocht kunnen worden. Een doos bevat 6 flessen.

Proost op een "gezond helend"

biert

 

 

 

 

 

Note Redactie: Wij hebben niet kunnen ontdekken of er daadwerkelijk CBD, in dit CBD-bier zit. De samenstelling staat niet op de website van de brouwer namelijk. We weten wel dat er hennep gebruikt wordt om het biertje te maken.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten