CBD werkt heel goed bij hart- en vaatziekte volgens nieuw onderzoek

January 14, 2018

 Niet dagelijks, maar toch heel regelmatig, zijn er nu onderzoeksresultaten waaruit steeds vaker blijkt hoe fantastisch die cannabisplant nu eigenlijk wel niet is. Een nieuw onderzoek uit China heeft waarschijnlijk tot gevolg dat CBD straks op iedere EHBO afdeling aanwezig is voor mensen die een  hartaanval of beroerte hebben gehad.

 

Het is niet voor niets dat de Amerikaanse FDA het CBD component uit de cannabisplant als gevaarlijke drug heeft geclassificeerd. Want, meer en meer onderzoeken tonen aan dat dit NIET psychoactieve bestanddeel fantastische helende eigenschappen heeft.

 

De plant zelf bezit zo’n 100 actieve zogenaamde cannabinoïden, waarvan de twee meest bekende en tevens ook meest voorkomende, THC en CBD zijn. THC is de stof, als je er voldoende van inneemt, waar je high van wordt en deze valt in ons land onder de opiumwet en de andere mag in Europa vrij worden verkocht.

Nog wel, want gezien de eigenschappen zal de farmaceutische industrie ook dit component buiten spel willen zetten, zodat ze zelf chemische vergelijkbare producten kunnen maken, die lang niet hetzelfde effect zullen hebben als het origineel, waarschijnlijk veel bijwerkingen, maar wel patent op kan worden aangevraagd en voor veel geld aan de medische wereld kan worden gesleten.

 

Van alle cannabinoïden van de plant, vormt 40 procent daarvan CBD. Dit is het component dat cellen herstelt en er is nu sprake van dat medische teams op de EHBO afdelingen voor hart- en vaatziekten CBD zullen gaan gebruiken om het begin van de ernstige gevolgen die kunnen ontstaan na een hartaanval of beroerte te voorkomen.

De reden dat cannabis medisch gezien zo effectief is, komt doordat het direct inwerkt op de receptoren in het lichaam die ontstekingen tegengaan en ziekte voorkomen. Deze interactie met de receptoren doet cannabis zo goed, dat er weinig of geen medicijnen zijn die dit kunnen evenaren. En het mooie is, dat het dit doet zonder enige negatieve bijwerkingen.

 

 

Bij een hartaanval of beroerte is er sprake van ischemie, wat medisch jargon is voor “onvoldoende doorbloeding”. Reperfusie is het herstel van de bloedstroom naar weefsels in het lichaam, wanneer de bloedstroom eerst verminderd of zelfs afwezig was.

Echter, deze reperfusie op zich kan weer voor nieuwe complicaties en verwondingen zorgen en dit noemt men dan ischemie-reperfusie.

Bij een tijdelijk zuurstoftekort in hersenen of myocard, wordt vastgesteld dat bij reperfusie van de beschadigde zone deze reperfusie nog meer beschadiging veroorzaakt. Door de plotse zuurstoftoevoer zal het bij de ischemie door verhoogde calciumaanvoer geactiveerde xanthine oxidase immers plots grote hoeveelheden superoxide radicaal produceren. Het substraat hypoxanthine wordt daarenboven door het ischemisch proces in hoge mate aangemaakt uit ATP.

 

Ischemie met reperfusie zorgt er ook nog eens voor dat er problemen ontstaan met de celademhaling, waardoor wordt bijgedragen aan een geprogrammeerde celdood.

Een nieuw onderzoek in China heeft nu aangetoond dat CBD in dit soort gevallen een neuro beschermend effect heeft tegen dit soort verwondingen.

 

Volgens de cardioloog Dr. Sean McCormick zal de inzet van CBD binnen niet al te lange tijd een standaard onderdeel vormen van behandelingen voor hart- en vaatziekten op de EHBO afdelingen. Want, zo zegt hij: “CBD zal niet alleen verdere ontstekingsschade voorkomen, maar zal ook de bestaande schade herstellen”.

 

De onderzoekers uit China zeggen verder dat er is aangetoond, zowel binnen als buiten het lichaam, dat CBD een scala aan helende eigenschappen bezit. Het werkt bij een depressie, is angstverminderend, het remt ontstekingen, stimuleert het immuunsysteem en heeft neuro beschermende eigenschappen. Verder zeggen ze dat er meer en meer bewijs komt dat CBD positieve eigenschap bezit om mensen met een degeneratieve ziekte te behandelen. Alzheimer en Parkinson zijn hier voorbeelden van. De conclusie van het onderzoek was dan ook dat CBD een potent middel vormt bij de behandeling van ischemie-reperfusie en dat er meer onderzoek nodig is om te achterhalen hoe het nu komt dat CBD zo goed zijn werk doet.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten