Waarom wij geen CBD Kristallen gebruiken om CiBDol olie te maken

December 6, 2017

 

WAT ZIJN CBD KRISTALLEN?

 

 

Een van de meest voorkomende verkrijgbare vormen van CBD is een product met CBD kristallen en 99% CBD zuiverheid. De kristallijne CBD producenten beginnen met goede hennep extracten bestaande uit plantaardig materiaal, net zoals wij. Maar hun product verschilt van onze gouden olie, aangezien ze met opzet alle andere nuttige verbindingen uit het extract halen. Bij dit proces zorgen de CBD kristallijne fabrikanten voor een verlies van het volledige cannabis fytocomplex - de andere non-psychoactieve cannabinoïden, zoals CBG, CBC, en CBN, evenals terpenoïden en aminozuren.

De reden achter het verkrijgen van zeer pure CBD is achterhaald. Tot voor kort dacht men dat hoe meer je van de actieve verbinding gebruikt en hoe zuiverder het is, hoe beter. Daarnaast zou THC om legale redenen verwijderd moeten worden, en de gemakkelijkste manier om dit te doen is door te werken met CBD kristallen.

 

Naast de legale motivering, weten we inmiddels dat het, wat betreft alle natuurlijke verbindingen, niet waar is dat maximale zuiverheid het beste is. Denk aan pure, witte kristallijne suiker en minder gezuiverde bruine suiker. In witte suiker zit pure sucrose, maar bruine suiker heeft een betere smaak en meer mineralen, dankzij de aanwezigheid van een aanvullende verbinding - melasse.

 

WAAROM WE GOUDEN OLIËN PRODUCEREN EN GEEN CBD KRISTALLEN GEBRUIKEN

 

Wij ontdoen ons niet van de CBD-samenwerkende verbindingen, zoals terpenen en terpenoïden, bij de productie van onze CiBDol olie. . Net als melasse in suiker, zorgt het spectrum van terpenen en terpenoïden, die samenwerken met cannabinoïden, voor een betere smaak.

 

Bovendien leidt een volledig fytocomplex tot extra gezondheidsvoordelen. De synergie tussen CBD en terpenoïden wordt het entourage effect genoemd; de oliën die worden geproduceerd met CBD kristallen missen dit. CBD heeft een betere uitwerking op het lichaam met zijn natuurlijke, samenwerkende verbindingen in hennep, dan als puur isolaat.

Dit is waarom we geen kristallen gebruiken bij de productie van onze olie. We weten dat natuurlijke, gouden olie het beste is. 

 

 

HOE WERKT HET ENTOURAGE EFFECT?

 

Israëlische wetenschappers hebben jarenlang aan de wieg gestaan van onderzoek naar cannabidiol, beginnend met de ontdekking van CBD door Raphael Mechoulam. De "vader van cannabinoïden onderzoek" stelde ook de hypothese op van het entourage effect - dat het volledige cannabis fytocomplex beter werkt dan iedere stof op zichzelf.

In een recent uitgevoerde wetenschappelijke studie, onderzochten wetenschappers van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem de ontstekingsremmende en pijnstillende effecten van een volledig fytocomplex extract waarin non-psychoactieve cannabinoïden en terpenen zaten.

De onderzoekers beschrijven het "klokvormige effect" van pure cannabinoïde. Het "klokvormige" refereert aan de curve van het cannabinoïden proces. Vanaf een lage dosis pure CBD nemen de ontstekingsremmende en pijnstillende effecten toe, naarmate de dosis hoger wordt. Vervolgens bereiken de cannabinoïden het maximale effect bij een kleine dosering. Na de piek zien we dat bij een toename van de hoeveelheid CBD de positieve effecten ervan afnemen.

De Israëlische wetenschappers onderzochten de werking van een ethanol geëxtraheerd fytocomplex met CBD, andere cannabinoïden en terpenen. In plaats van een klokvormige curve van pure verbindingen te zien, ontdekten ze een lineaire stijging en vervolgens een rechte lijn - met andere woorden, de reactie van het organisme was in het begin evenredig aan de dosering en bereikte vervolgens een verzadiging. De onderzoekers concludeerden dat "Het waarschijnlijk is dat andere bestanddelen in het extract samenwerken met CBD om de gewenste ontstekingsremmende uitwerking te genereren, wat voorbijgaat aan de klokvormige curve die te zien is bij dosering-reacties in het geval van pure CBD."

Volgens deze studie is het niet alleen voor het organisme beter om het volledige fytocomplex tot zich te nemen dan alleen olie met CBD-kristallen, maar stimuleren ook andere natuurlijke verbindingen in cannabis de uitwerking van cannabinoïden.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten