Mogelijke bijwerkingen van CBD

October 31, 2017

 

 

 CBD heeft weinig bijwerkingen en wordt beschouwd als een veilige stof te nemen. Dit zijn de bekende bijwerkingen van CBD:

 

  1. Remming van de metabolisme van de leverstof / verminderde activiteiten van p-glycoproteïne en andere geneesmiddeltransporteurs

  2. Droge mond

  3. Verhoogde tremor bij patiënten van Parkinson

  4. Lage bloeddruk

  5. Duizeligheid

  6. Slaperigheid
     

Cannabidiol (CBD) is waarschijnlijk de bekendste cannabinoïde in de cannabisplant, samen met THC. Hoewel de twee verbindingen dezelfde wortels hebben, dragen ze niet dezelfde eigenschappen en zijn effecten op het menselijk lichaam zijn heel anders.

THC is de verbinding die één hoog maakt en dit doet door binding aan de CB1 receptor in de hersenen. Het zorgt voor een aantal gezondheidsvoordelen dankzij de pijnstillende, anti-inflammatoire en neuroprotectieve eigenschappen, maar de bijwerkingen zijn meestal hoger dan de voordelen. Daarom wordt THC niet beschouwd als een geschikte behandelingsoplossing voor veel toepassingen met CBD, vaak een betere optie, omdat CBD minder bijwerkingen heeft.

 

CBD heeft anderzijds een grotere affiniteit voor de CB2-receptor, die anders met het zenuwstelsel interagereert zonder enig psychoactief effect op te wekken. In plaats daarvan zijn de gezondheidsvoordelen van de CBD talrijk, met inbegrip van antioxidant-, antiemetische, anticonvulsieve en anti-tumorale eigenschappen. Bovendien verzet CBD de psychoactiviteit van THC en fungeert als een natuurlijke antidepressiva en neuroprotectieve agent. We zullen deze aspecten hier niet omschrijven, maar u kunt op onze website verder lezen om meer te leren over de positieve effecten van cannabidiol en de verschillen tussen THC en CBD. Laten we nu terugkeren naar CBD-bijwerkingen en het is acties en interacties in het menselijk lichaam.

 

Mogelijke bijwerkingen van cannabidiol (CBD)

 

Er zijn tientallen studies die de effectiviteit van cannabidiol aantonen bij het behandelen van verschillende aandoeningen. De meeste van deze studies concluderen dat deze cannabinoïde veilig en vrijwel vrij van bijwerkingen is.

Dit recensie papier op de Veiligheid en bijwerkingen van cannabidiol1Door de NCBI suggereert bijvoorbeeld dat gecontroleerde cannabidiol toediening veilig en niet giftig is in mensen en dieren. Het veroorzaakt ook geen veranderingen in voedselinname; Evenmin beïnvloedt het fysiologische parameters zoals hartslag, lichaamstemperatuur of bloeddruk. Ook volgens deze review paper, "Hoge doses tot en met 1,500 mg / dag CBD worden naar verluidt goed verdragen bij de mens. '

Er zijn zeer weinig bekende bijwerkingen van CBD, dit zijn meestal gering maar u moet in kennis worden gesteld voordat u CBD neemt

 

1. Remming van metabolisme van de leverstof

De NCBI-studie noemt echter enkele mogelijke bijwerkingen voor cannabidiol, zoals de remming van de metabolisme van de lever en de verminderde activiteit van p-glycoproteïne. CBD kan inderdaad interageren met een reeks geneesmiddelen, aangezien het de werking van sommige leverenzymes belemmert Cytochroom P450. Deze familie van enzymen metaboliseert het grootste deel van de farmaceutische geneesmiddelen die gebruikt worden om mensen te behandelen. Als men hoge doses CBD neemt, kan de cannabinoïde de activiteit van P450 enzymen tijdelijk neutraliseren en veranderen de manier waarop drugs in het lichaam worden gemetaboliseerd. Deze CBD-actie kan worden beschouwd als een bijwerking, maar het is niet altijd een negatief kenmerk, aangezien de deactivering van P450-enzymen een van de mechanismen is waarbinnen CBD ook THC neutraliseert.

 

Door dit in perspectief te zetten, zou een gedeelte van de grapefruit een soortgelijk effect hebben op de hiervoor genoemde leverenzymen. Dus dit moet gezien worden als een klein neveneffect van cannabidiol. Als u echter farmaceutische medicijnen gebruikt en CBD wilt gebruiken, moet u eventuele complicaties met betrekking tot verminderde P450-enzymactiviteit met uw arts en / of apotheker bespreken.

 

2. Droge mond

Een ander gemeld neveneffect van CBD administratie is een onaangename droog gevoel in de mond. Dit effect lijkt te worden veroorzaakt door de betrokkenheid van het endocannabinoïdensysteem bij het remmen van speekselafscheiding. Een studieGepubliceerd door Argentijnse onderzoekers terug in 2006 bleek dat cannabinoïde receptoren (type 1 en 2) aanwezig zijn in de submandibulaire klieren die verantwoordelijk zijn voor het produceren van speeksel. De activering van deze receptoren verandert de speekselproductie, wat leidt tot monddroogheid (ook wel "katoenbek" genoemd). Droge mond zal je bijna dorst maken.

 

3. Verhoogde tremor bij de ziekte van Parkinson bij hoge dosis CBD

Vroege onderzoek suggereert dat CBD genomen in hoge doses kunnen tremor en spierbewegingen verergeren ziekte van Parkinson lijden. Toch zijn er ook studies die suggereren dat cannabidiol is veilig en goed verdragen Door patiënten die door deze aandoening worden getroffen. Als dit gebeurt, moet het verminderen van de dosis dit potentiële bijwerkingen verminderen. Patiënten met Parkinson's ziekte moeten hun arts raadplegen alvorens de CBD te nemen en ook beginnen met een regime door kleinere doses te nemen.

 

4. Lage bloeddruk

Hogere doses CBD-olie kunnen een kleine daling in de bloeddruk veroorzaken, meestal binnen een paar minuten van het CBD dat uw systeem binnentreedt. Deze daling in de bloeddruk wordt vaak geassocieerd met een gevoel van lichtkoppigheid. Als u medicijnen voor bloeddruk neemt, moet u uw arts raadplegen alvorens de CBD te nemen.

 

5. Duizeligheid

Dit kan worden veroorzaakt door de daling in de bloeddruk, die kan beïnvloeden bij hogere doses. Dit bijwerk van CBD is tijdelijk en kan vaak opgelost worden door een kopje koffie of thee te drinken.

 

6. Slaperigheid

Bij hogere doses kan CBD slaperigheid veroorzaken. Als u op deze manier wordt beïnvloed, mag u geen machines bedienen of een voertuig rijden. In de meeste gevallen is CBD echter een Wake-inducerende agent.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten